Prijava na dogodek

V spodnja polja vnesite podatke. * so obvezna.

Podatki o plačniku
Podatki o udeležencih
+Dodaj udeležencaprint

10. Strokovno srečanje gostincev – Grand Hotel Bernardin, Portorož 20. In 21.11.2017

Termin: 20.11.2017 09:00:00,
Obveščamo vas, da bo tradicionalno 10. Strokovno srečanje gostincev v torek 21. 11. 2017 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. Govora bo o aktualni problematiki na področju gostinstva in drugih aktualnih temah, sledilo bo druženje z razstavljavci in gostinci iz vse Slovenije.

Ob 13. uri bodo na novinarski konferenci z naslovom »Skrivnosti Michelinovih kuharjev - Čas je za korak naprej«, predstavili aktualne probleme v gostinstvu in turizmu, Emanuele Scarello kuhar in lastnik Agli Amici, ki ima dve Michelinovi zvezdici, pa bo spregovoril o pomenu Michelinovih zvezdic in kakovosti, ki jih prinašajo v kulinarično ponudbo celotne dežele.

Ob 14. uri pa se bodo na okrogli mizi »Skrivnosti Michelinovih kuharjev« predstavili Fausto Arrighi (bivši direktor Michelinovega vodiča za Italijo), Emanuele Scarello (Agli Amici), Lorenzo Cogo (El Coq), Andrea Canton (La Primula), Vincenzo Guarino (Il Pievano), pridružila se jim bosta tudi Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono) in Filip Matjaž (Gostilna Tomi). Zvečer bo mogoče njihove kuharske umetnine pokusiti na večerji v Gostilni Tomi, kjer se jim bo v kuhinji pridružil še hišni kuhar Mišo Jović.

Če prepoznavamo turizem kot perspektivno panogo z največjo rastjo, želimo razvijati 5-zvezdični turizem oziroma 5* doživetja, potem moramo vsekakor poskrbeti tudi za temu primerno kulinariko. Ni nujno, da bo vsaka gostilna "michelinova", bo pa vsaka zvezdica v regiji prinesla prepoznavnost, višjo dodano vrednost in tako tudi vaški gostilni z avtohtono, preprosto ponudbo dvignila vrednost. V sekciji za gostinstvo in turizem pri OZS želijo zato širšemu krogu gostincev predstaviti pomen Michelinovih zvezdic in kakovosti, ki jih prinašajo v kulinarično ponudbo celotne dežele. Gre za prvo tovrstno predstavitev v Sloveniji, na kateri bodo udeleženci lahko spoznali vidne predstavnike Michelinove kulinarike in obenem okušali njihove jedi. Svoje pogled na slovenske zvezdice v kulinariki pa bosta predstavila tudi Tomaž Kavčič in mlad, obetaven Filip Matjaž.

Ob vse večjem pomenu socialnih medijev in njihovem vplivu na potencialne goste bo za marsikoga zanimivo tudi predavanje z naslovom »TripAdvisor in digitalni marketing za gostilne in restavracije«, ki ga bo predstavila znana strokovnjakinja na področju trženja Rajka Lunić. Prvi del srečanja bodo zaključili kratki nasveti za uporabo zelišč in začimb v gostinstvu. V glavnem odmoru bodo udeleženci lahko okušali in si ogledali predstavitve pokroviteljev in razstavljavcev. Predavanje Tomaža Bernika iz ZDOPS bo nosilo naslov »Kje iskati delavce in kako jih zaposliti«.

Že na predvečer srečanja, 20. Novembra, se lahko udeležite zanimive večerje s strokovnim izobraževanjem na temo »Užitna divja hrana Slovenije«, ki bo v Gostilni Tomi. Vodila jo bosta predavatelj Dario Cortese in kuhar Marko Pavčnik (Grad Tabor, Laško).

Popoldan bo potekala slovesna podelitev nagrad za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem. Udeleženci bodo zaključili druženje na Michelinovi večerji v Gostilni Tomi (število mest je omejeno).

PROGRAM:

Ponedeljek, 20. 11. 2017 ob 18.30 Gostilna TOMI, Portorož : Predavanje in večerja z naslovom »Užitna divja hrana Slovenije«  Vodila ga bosta predavatelj Dario Cortese in kuhar Marko Pavčnik (Grad Tabor, Laško). Vina: Bordon, Dekani in Steras, Šared nad Izolo

Torek, 21. 11. 2017 – Grand Hotel Bernardin, Obala 2, 6320 Portorož
 • 8.30 - 9.30 Registracija udeležencev
 • 9.30 - 10.00 Pozdrav udeležencem, Branko Meh, predsednik OZS in Mate Matjaž, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS 
 • 10.00 - 10.20 Aktualno - aktivnosti sekcije, Mate Matjaž, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS 
 • 10.20 – 10.30 Novosti na področju trga dela in socialne varnosti, Drago Delalut, podpredsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS
 • 10.30 - 11.00 Kje iskati delavce in kako jih zaposliti, Tomaž Bernik, ZDOPS
 • 11.00 - 11.20 Odmor in druženje s pokrovitelji in razstavljavci
 • 11.20 - 12.00 TripAdvisor in digitalni marketing za gostilne in restavracije,Rajka Lunić, univ. dipl. kom., Marketing, DDForce
 • 12.00 – 12.15 Uporaba zelišč in začimb v gostinstvu,Društvo zeliščarjev Maribor
 • 12.15 - 12.30 Novosti digitalizacije s pomočjo Telekoma Slovenije,Uroš Dolinšek, Poslovni segment, Marketing
 • 12.30 - 14.00 Odmor za kosilo in druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja
 • 13:00 - 14.00 Novinarska konferenca :Pomen Michelinovih zvezdic in kakovosti, ki jih prinašajo v kulinarično ponudbo celotne dežele.
 • 14.00 - 16.30 Okrogla miza Michelinovih kuharjev s Tomažem Kavčičem ter Filipom Matjažem
 • 16.30 - 17.30 Odmor: Druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja
 • 17.30 - 18.50 Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju

ZAKLJUČEK:
Ob 20.00 uri Gostilna TOMI, Portorož, Večerja z Michelinovimi kuharji in vini: VinaKoper, Puklavec Family Wines d.o.o

Vabljeni.