Prijava na dogodek

V spodnja polja vnesite podatke. * so obvezna.

Podatki o plačniku
Podatki o udeležencih
+Dodaj udeležencaprint

Srečanje oškodovancev SOP

Termin: 22.10.2019 17:00:00, OOZ Logatec

Kolektivna tožba oškodovancev SOP

OOZ Logatec, 30. septembra 2019 – Skupščina Sklada obrtnikov in podjetnikov (SOP) je maja 2019 izglasovala sklep, ki prejemnikom znižuje poklicne pokojnine za 30,4 odstotkov. To dejanje se nam zdi izredno nekorektno in nepotrebno. Taki samovolji sklada, ki so ga ustanovili obrtniki, smo se na logaški zbornici uprli ter skupaj s prejemniki predlagamo kolektivno tožbo zoper SOP.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Logatec se je na podlagi pravnega mnenja o znižanju pokojnin članov Sklada obrtnikov in podjetnikov (SOP) – zavarovancev poklicnega pokojninskega zavarovanja, ki ga je za krovno Obrtno-podjetniško zbornico Slovenija pripravila Odvetniška družba Čeferin in partnerji, odločila, da oškodovancem predlaga kolektivno tožbo.

Zato zdaj oškodovance SOP vabi na srečanje, na katerem jim bo predstavnik odvetniške družbe predstavil pravno mnenje o znižanju pokojnin ter predlog kolektivne tožbe. Na srečanju bodo lahko oškodovanci že podpisali pristopno vlogo za kolektivno zastopanje odvetniške družbe pri vložitvi zahtevka zoper SOP na Državno odvetništvo Republike Slovenije.

Srečanje bo v torek, 22. oktobra 2019, ob 17.00 na Območni obrtno-podjetniški zbornici Logatec (Tržaška cesta 11, Logatec).

Prosijo, da tudi tiste, za katere veste, da to pokojnino prejemajo, da se sestanka v čim večjem številu udeležijo.

Zaželena je predhodna E-PRIJAVA na srečanje.