Kateri podjetniki in obrtniki so zaslužni za to, da je 400 goriških učencev spoznalo poklic, ki jih zanima?

Včeraj se je pred mestno občino Nova Gorica srečalo nekaj manj kot 400 učencev iz 8. in 9. razredov 13 goriških osnovnih šol. Nad njimi je bdelo nekaj več kot 30 spremljevalcev, ki so učence pospremili na različne lokacije, kjer se je predstavilo več kot 30 poklicev. Odzivi so izjemni. Očitno so za to zaslužni prav tisti, ki verjamejo, da bodo prav ti učenci nekega dne njihovi potencialni kadri.

15.02.2023

Izjemno hvaležni smo vsem tistim, ki so se zavzeli za dobrobit naše družbe in mladih generacij, ki bodo nekega dne postali zaposleni, morda prav tistih, ki so predstavitev izvajali... Med vsemi cilji, ki si jih Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica postavlja v okviru tega velikega projekta, je namreč tudi zadrževanje bodočih kadrov na našem goriškem koncu. Z zadovoljstvom in izjemnimi povratnimi informacijami, ki jih vse od včeraj, od konca zaključka dogodka, vse do danes prejemamo s strani šol in staršev, lahko rečemo, da smo več kot na pravi poti, da nam to tudi uspe. Dolgoročno, korak za korakom, mnenje za mnenjem, uspeh za uspehom… se gradi čudovita zgodba, ki jo bomo vedno z veseljem delili z vsemi, ki jo bodo z nami želeli pisati.

Včeraj smo se prepričali, da je potenciala ogromno in v to verjamejo tudi naši člani in službe, ki delujejo v javno dobro, kot so Slovenska vojska in Policijska uprava Nova Gorica. Tako je, poleg obrtniških poklicev, za katere si želimo, da bi pridobili večjo pozornost pri kariernih odločitvah, se zbornica obrača tudi v smeri poklicev, ki delujejo za javno dobro.

 

KDO SO AMBASADORJI OBMOČNE OBRTNO-PODJETNIŠKE ZBORNICE NOVA GORICA, KI SKOZI DRUŽBENO ODGOVORNOST KAŽEJO ZGLED OSTALIM PODJETNIKOM?

Iskrena hvala tistim, ki so bili pripravljeni svoj čas investirati v naše mlade upe. Med njimi so Copigraf Faganelj, podjetje Apia, Mizarstvo Ferfolja, Urdih Transport, Kamnoseštvo Brezavšček, Gradnje SL, VIK Nova Gorica, RTV servis - Borut Gorjup s.p., podjetje Editor, Frizerski salon Suzana in Frizerski salon Pavel, BM Zavese, ManiPediSpa, Gostilna Bric, Vintola, AvtoInn, podjetje Polident, Cvetličarna Nataša, podjetje Polavi, gostilna Žogica, Avtodvigala Tomaž Štakul s.p., Kolektor CPG, Studio graph Bezeljak Dean s.p., Grafika Soča in drugi.

Kaj novega nas čaka v novembru, zaenkrat še ne razkrivamo, lahko pa napovemo, da tako kot je bilo tokrat še bolje kot nazadnje, bo v novembru še bolje kot je bilo tokrat. Pomembno je, da rastemo skupaj. In da se zavedamo, da smo skupaj še močnejši.

Galerija fotografij