Delavnica KAKO POSLOVATI V ITALIJI

Brezplačen dogodek za podjetnike in potencialne podjentike.

09.06.2022
10:00
sejna soba OOZ Nova Gorica

Vabimo na brezplačno delavnico z naslovom

»KAKO POSLOVATI V ITALIJI«

četrtek, 9. junija 2022 ob 10.00,

v sejni dvorani OOZ Nova Gorica, Ul. Gradnikove brigade 6, 5000 Nova Gorica

 

Izzivi vstopa na mednarodne trge vsekakor zahtevajo nova znanja in izkušnje. Ključnega pomena je dobro poznavanje značilnosti in posebnosti trga, na katerega se podajate, tamkajšnjega poslovnega okolja, kulture in obsežnega dela zakonodaje. Italijanko tržišče je zaradi bližine navadno prva destinacija, ki si jo podjetnik zada ob širjenju dejavnosti v tujino.

V četrtek, dne 9. 6. 2022 ob 10. uri vas zato vabimo na brezplačno delavnico, na kateri bomo spoznavali omejitve in pogoje vstopanja na italijansko tržišče. Obravnavali bomo teme za podjetja, ki imajo že navezan stik z nekim partnerjem v Italiji in nameravajo poslovati v Italiji – kje iskati informacije o zahtevah posameznih dejavnosti, koliko časa traja urejanje dokumentacije, na kaj bi morali biti še pozorni, kako je z napotovanjem svojih delavcev na delo čez mejo. Ne bomo pa pozabili niti na podjetnike, ki šele iščejo poslovne vezi čez mejo. Pojasnili bomo, kje iskati poslovne priložnosti in navezovati stike s partnerji iz Italije.

Kje: sejna dvorana OOZ Nova Gorica, Ulica Gradnikove brigade 6, drugo nadstropje

Predavatelj: Andrej Šik, direktor Slovenskega deželnega gospodarskega združenja iz Trsta

Prijave: Prijave zbiramo do sred, 8. 6. 2022 do 12. ure preko spletne prijavnice.

Dodatne informacije: Območna Obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica, T: 05 330 66 90 (Karmen Budin) in karmen.budin@ozs.si.

Vljudno vabljeni!

Dogodek je za udeležence brezplačen, organiziran v projektu SPOT, organizator pa je Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica.

Dogodek je financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, SPOT regije.

Galerija fotografij