KO NAS OBIŠČE TRŽNI INŠPEKTOR

Podjetja želite poslovati pošteno in zakonito. Problem pa je, da včasih ne poznate zakonodaje oziroma se enostavno ne znajdete v morju predpisov, ki so na žalost včasih še zelo nejasno zapisani. Ampak čemu bi se zaradi neznanja počutili nelagodno, ko vas obišče inšpektor? Bodite samozavestni in spoznajte, kako poteka inšpekcijski postopek. Za člane OOZ Nova Gorica je dogodek brezplačen, za vse ostale pa je cena 95 EUR (vključno z DDV) na osebo. 

18.06.2024
14.00
velika dvorana OOZ Nova Gorica

Če šele vstopate v podjetniške vode, ali pa že vrsto let vodite veliko podjetje, potem veste, da je pravna urejenost poslovanja ena ključnih lastnosti uspešnih podjetij.

Kadar se znajdete v poslovni ali pravni dilemi, je kakovostna pravna pomoč ključ do rešitve. Seznanite se z veljavnimi predpisi in naučite se poslovati zakonito.

Ignorantia iuris nocet. Nepoznavanje prava škodi je latinski rek, katerega so poznali že stari Latini.

Priskrbite si pravočasno pravni nasvet strokovnjaka. Skupaj smo lahko zmagovalci!

VABLJENI V TOREK, 18.6.2024 ob 14.00 uri v Veliki sejni dvorani OOZ Nova Gorica, Gradnikove brigade 6, 5000 Nova Gorica. PRIJAVA je obvezna! Prijavite se lahko TUKAJ

Program delavnice:

Na podlagi primerov iz prakse bo predstavljeno kako poteka inšpekcijski postopek in na kaj morate biti kot stranka v inšpekcijskem postopku pozorni. Poleg tega bo govora še o vedno prisotnih dilemah:

 • pooblastila inšpektorjev/tržnih inšpektorjev
 • ali se mora inšpektor najaviti
 • kako poteka inšpekcijski postopek
 • ali lahko inšpekcijski postopek poteka brez prisotnosti direktorja
 • ali lahko izvem kdo me je prijavil
 • ali moram podpisati zapisnik
 • kakšne so moje pravice in dolžnosti kot zavezanca inšpekcijskega postopka
 • razlika med upravnim in inšpekcijskim postopkom
 • globa, opomin, opozorilo po Zakonu o prekrških – ali vas ukrep enako zaboli?
 • roki s katerimi se zavezanci srečujete v inšpekcijskem postopku (prekluzivni in instrukcijski roki) in posledice če jih zamudite
 • ali se lahko pritožim na odločitev inšpektorja
 • ali inšpektorji tudi svetujejo

 

V nadaljevanju bodo predstavljena tudi nekatera pomembnejša področja, ki sodijo v pristojnost Tržnega inšpektorata ter postopanja, kako se izogniti obisku (kaznovanju) inšpektorja.

V zaključku izobraževanja bo možnost tudi za morebitna vprašanja in odgovore.

Predavateljica: Andrejka Grlić, univerzitetna diplomirana pravnica z več kot 30 let delovnih izkušenj. Zaposlena je bila na Tržnem inšpektoratu 24 let, od tega je skoraj 15 let kot glavna inšpektorica vodila tržni inšpektorat. V vseh teh letih je vzpostavila odlično sodelovanje z Gospodarsko zbornico Slovenije, Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije in z drugimi poslovnimi združenji kot pomembnimi parterji pri sprejemanju novih zakonov. V skladu s povabilom EU Komisije sodeluje kot pravni ekspert v različnih projektih že 25 let po vseh državah Zahodnega Balkana, Turčiji, Libanonu, Egiptu, Ukrajini,… V sodelovanju z OECD je imela odmevna predavanja o strategijah bodočega razvoja inšpekcij v Sloveniji in širše.

NEČLANI BOSTE RAČUN ZA DELAVNICO PREJELI PO DOGODKU.