Na festivalu goriške obrti in podjetništva bo letos pestro - Kraljica vrtnic se vrača!

Če je prejšnjih nekaj let pandemija zaustavila marsikaj lepega, se z letošnjim letom vrača marsikaj še lepšega! Išče se Kraljica vrtnic 2023...

23.05.2023
17:00
Center Nove Gorice

Kraljica Vrtnic je lepotno tekmovanje, na katerem Nova Gorica dobi svojo lepotno predstavnico, ki zastopa mesto vrtnic v Sloveniji in tujini ter prisostvuje na raznih mestnih prireditvah, zlasti dobrodelnih. Prireditev je bila prvič organizirana leta 2012 v okviru Praznika Vrtnic.

Prva Kraljica Vrtnic 2012 je postala Sara Savnik, ki si je leta 2013 pridobila tudi naslov Miss Universe 2013, krono je leto za tem predala Hani Loverčič. Kraljica Vrtnic 2014, Kristina Potitska, pa je postala tudi Miss Slovenije za Miss Alpe Adria in je zastopala Slovenijo na mednarodnem finalu v Budimpesti in se s cetrtim mestom enkratno odrezala. Krono je leta 2015 predala Matejki Katič. Leta 2016 je bila prireditev prvič organizirana samostojno in ne več v sklopu Praznika Vrtnic. Okronana je bila zamejka Petra Marassi, leto za tem pa domačinka Katarina Odar. Obe sta Novo Gorico popeljali v svet. Prva v Sri Lanko ( Mercedes Benz- Fashion week), druga pa na filmski festival v Cannes, kjer je Katarina zmagalain postala Miss Cannes Film Festival 2018.


KRALJICA VRTNIC NI KLASIČNA MISS, TEMVEČ AKTIVNO DEKLE Z VREDNOTAMI!

Dandanes še kako potrebujemo pozitvno naravnanih akcij, dogodkov, kaj šele ljudi! 23. maja bo društvo Bker pod okriljem Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica, v sklopu Festivala goriške obrti in podjetništva, predstavilo dekleta, ki bodo dogodek ovekovečila z nasmeški in dobro energijo. Dobrosrčnost, dobrodelnost, komunikativnost, samozavest, so le nekatere izmed lastnosti, ki se jih bo pri dekletih iskalo. Vsako leto doslej so namreč izvoljene Kraljice vrtnic pripravile razne dobrodelne akcije v prid invalidnim otrokom Fundacije Vrabček upanja, pomagale so prepleskati Šempetersko porodnišnico, zbirale so hrano za pasje zavetišče, šolske potrebščine za otroke v stiski,… Misija dobrodelnosti zato ostaja v krvi Kraljice in lahko se samo veselimo novih podvigov, ki bodo čakali novo izvoljeno kandidatko. 

V primeru, da se katera prepozna v zgornjem opisu ali da sami poznate takšno osebnost, ter da njena starost ustreza starostni skupini 15-28 let, se lahko za več informacij obrnete na nas (051 216 066 - Jasna) ali pišete na kraljicavrtnic@bkeragency.com. Možna je tudi direktna prijava preko obrazca KRALJICA VRTNIC 2023