NUJNO - Zakon prihaja v uporabo z 20.11.! Datum izobraževanja bo 2. oktober!

Podjetniki in obrtniki, za vas organiziramo izjemno pomembno izobraževanje, ki je nuja za večino! Glede na pomembnost tematike in dejstvo, da zakon prihaja v uporabo že  20.11.2023, smo zato na Območni obrtno-podjetniški zbornici Nova Gorica poskrbeli, da bomo 2.10.2023 v naših prostorih gostili strokovnjaka za tovrstno področje, obenem pa vse udeležence opremili tudi z vsemi praktičnimi nasveti glede omenjenega področja. Naši člani se bodo seveda izobraževanja lahko udeležili BREZPLAČNO, za vse ostale bo cena udeležbe 50 EUR + DDV. Poskrbite, da se izognite sankcijam, ki jih narekuje zakon v primeru prekrškov in se prijavite čim prej! Rok za prijavo velja do zapolnitve mest.

02.10.2023
14:00 - 15:30
OOZ NG

O evidencah na področju dela je bilo že veliko povedanega, pa vendar so prekrški pri vodenju kadrovskih evidenc eni izmed najpogostejših prekrškov kot ugotavlja Inšpektorat RS za delo v letnih poročilih. Sprejeta sprememba Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti prinaša vrsto sprememb in novosti pri evidenci o izrabi delovnega časa, obveznost elektronskega vodenja evidenc v določenih primerih ter strožje sankcije za prekrške.

Za koga bo vodenje evidence o delovnem času prišlo v poštev?

  • za vsakega delavca oz. drugo osebo, ki na kakršni koli drugi pravni podlagi opravljajo delo za delodajalca (študenti, upokojenci, podjemne in avtorske pogodbe, kratkotrajno delo idr.) ali opravljajo samostojno poklicno, kmetijsko ali drugo dejavnost, ter osebo, ki pri delodajalcu opravlja delo zaradi usposabljanja.
  • za osebe, ki nimajo sklenjene pogodbe o zaposlitvi bo presoja zahteve po vodenju evidence odvisna od tega, če oseba opravlja delo osebno in je vključena v delovni proces delodajalca ali pretežno uporablja sredstva za opravljanje dela, ki so del delovnega procesa delodajalca

 

Seminar bo zajemal tematike s področja:

  • obvezne kadrovske evidence (Evidenca o zaposlenih delavcih, Evidenca o stroških dela, Evidenca o izrabi delovnega časa, Evidenca o oblikah reševanja kolektivnih delovnih sporov pri delodajalcu)
  • personalna (osebna) mapa delavca
  • način vodenja kadrovskih evidenc
  • kraj hrambe kadrovskih evidenc
  • čas hrambe kadrovskih evidenc
  • prekrški pri vodenju kadrovskih evidenc
  • kako postopati v primeru prenehanja delodajalca
  • diskusija in odgovori na vprašanja udeležencev.

 

PRIJAVE zbiramo do zapolnitve mest. PRIJAVA je obvezna! Sledite povezavi do obrazca za udeležbo TUKAJ

Za naše člane bo dogodek BREZPLAČEN, za vse ostale pa je cena 50 EUR + DDV na osebo.

Podatki o plačilu:

SI56 0475 0000 0338 387 (NOVA KBM d.d.) 

Sklic: 0210

Vabljeni!