NUJNO - Zakon prihaja v uporabo z 20.11.! Prvi termin že RAZPRODAN, drugi termin 8. novembra 2023!

Podjetniki in obrtniki, ker gre za izjemno pomembno temo, ki pride v poštev večini podjetnikov, smo za vas že uredili naslednji termin, ki bo 8. novembra 2023 ob 14:00 uri! Ker smo prvi termin tako hitro razprodali, verjamemo, da tudi z naslednjim ne bo kaj drugače. Prijave navkljub temu, da drugega termina še nismo objavili, namreč že prejemamo, saj je povpraševanje izjemno veliko, zato vas vabimo, da se vsi tisti, ki se še niste, čim prej prijavite. Vsi potrebni podatki se nahajajo spodaj v besedilu. 

 

08.11.2023
14:00 - 15:30
velika dvorana OOZ Nova Gorica

Glede na pomembnost tematike in dejstvo, da zakon prihaja v uporabo že  20.11.2023, ter nenazadnje visoke cene, ki jih imajo tovrstna izobraževanja, smo se na Območni obrtno-podjetniški zbornici Nova Gorica še dodatno angažirali in poskrbeli, da nihče od naših članov ne bo ostal neinformiran. Za vse člane OOZ Nova Gorica zato organiziramo dogodek BREZPLAČNO, za vse ostale je cena 50 EUR + DDV na osebo (61 EUR z DDV). Tudi tokrat bomo gostili strokovnjaka s področja in dogodek ravno tako organizirali v živo, saj se zavedamo, kakšno dodano vrednost ima osebni stik v primerjavi s spletnimi izobraževanji. Poleg tega bomo vse udeležence opremili tudi z vsemi praktičnimi nasveti glede omenjenega področja. Poskrbite, da se izognite sankcijam, ki jih narekuje zakon v primeru prekrškov in se prijavite čim prej! Rok za prijavo velja tako kot v prejšnjem terminu - do zapolnitve mest!

Več o izobraževanju

O evidencah na področju dela je bilo že veliko povedanega, pa vendar so prekrški pri vodenju kadrovskih evidenc eni izmed najpogostejših prekrškov kot ugotavlja Inšpektorat RS za delo v letnih poročilih. Sprejeta sprememba Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti prinaša vrsto sprememb in novosti pri evidenci o izrabi delovnega časa, obveznost elektronskega vodenja evidenc v določenih primerih ter strožje sankcije za prekrške.

Za koga bo vodenje evidence o delovnem času prišlo v poštev?

  • za vsakega delavca oz. drugo osebo, ki na kakršni koli drugi pravni podlagi opravljajo delo za delodajalca (študenti, upokojenci, podjemne in avtorske pogodbe, kratkotrajno delo idr.) ali opravljajo samostojno poklicno, kmetijsko ali drugo dejavnost, ter osebo, ki pri delodajalcu opravlja delo zaradi usposabljanja.
  • za osebe, ki nimajo sklenjene pogodbe o zaposlitvi bo presoja zahteve po vodenju evidence odvisna od tega, če oseba opravlja delo osebno in je vključena v delovni proces delodajalca ali pretežno uporablja sredstva za opravljanje dela, ki so del delovnega procesa delodajalca

 

Seminar bo zajemal tematike s področja:

  • obvezne kadrovske evidence (Evidenca o zaposlenih delavcih, Evidenca o stroških dela, Evidenca o izrabi delovnega časa, Evidenca o oblikah reševanja kolektivnih delovnih sporov pri delodajalcu)
  • personalna (osebna) mapa delavca
  • način vodenja kadrovskih evidenc
  • kraj hrambe kadrovskih evidenc
  • čas hrambe kadrovskih evidenc
  • prekrški pri vodenju kadrovskih evidenc
  • kako postopati v primeru prenehanja delodajalca
  • diskusija in odgovori na vprašanja udeležencev.

 

PRIJAVE zbiramo do zapolnitve mest. PRIJAVA je obvezna! Sledite povezavi do obrazca za udeležbo TUKAJ

Za naše člane bo dogodek BREZPLAČEN, za vse ostale pa je cena 50 EUR + DDV na osebo (z DDV = 61 EUR / osebo). Rezervacija se evidentira SAMO OB PLAČILU kotizacije!

Podatki o plačilu:

SI56 0475 0000 0338 387 (NOVA KBM d.d.) 

Sklic: 0811

Ne odlašajte, pohitite, da ne ostanete brez mesta!

Več informacij na 051 216 066.