Predstavitev festivala Pordenone ArtAndFood

Na OOZ Nova Gorica v petek, 23. septembra 2022, ob 11.30 uri skupaj s Trgovinsko zbornico iz Pordenone organiziramo predstavitev festivala Pordenone ArtAndFood, ki bo v Pordenone potekal med 7. in 9. oktobrom letos.

23.09.2022
11:30
velika dvorana OOZ Nova Gorica

Spoštovani,  

z veseljem vas vabimo na predstavitev festivala Pordenone ArtAndFood, ki bo v petek, 23. septembra 2022, ob 11.30 uri na Območni obrtno-podjetniški zbornici Nova Gorica - Ul. Gradnikove brigade 6 - 5000 Nova Gorica. Po dogodku ste vsi vabljeni na pogostitev.

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite prek e-pošte na naslov: ooz.novagorica@ozs.si.

 

Pordenone ArtAndFood je dogodek, ki leta 2022 poteka že tretjič. Temeljni cilj dogodka je promocija odličnosti Pordenona in okolice na področju prehrane, pri čemer je vsekakor pomemben tudi pregled nad umetniško dediščino tega območja. Otvoritev bo v petek, 7. oktobra, festival pa traja tri dni.

Dogodek je razdeljen na tri sklope, to so pecivo, slana kuhinja in kakovostna vina z geografskim poreklom z območja Grave in Furlanije, vključuje pa tudi druge pobude, pri katerih na dan dogodka sodeluje celotno mestno središče.

Dogodki treh glavnih sklopov bodo potekali v plemiških palačah v starem mestnem jedru in v šotoru na osrednjem trgu Calderari ob mestni hiši.

Letošnji festival poteka pod geslom "majhno in dobro je boljše", s čimer opozarjamo na kakovost, boj proti zavržkom in pozornost do detajlov.

Pordenone ArtAndFood podpirata Trgovinska zbornica Pordenone in Občina Pordenone v sodelovanju s Promoturismo, organizira pa ga Concentro, operativno krilo Trgovinske zbornice Pordenone-Udine.

Več informacij dobite na FB strani festivala.