Spomladanska ekskurzija v Berlin za člane OZS in njihove ožje družinske člane!

Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto organizira že 32. spomladansko ekskurzijo za člane in njihove ožje družinske člane. Z organiziranjem strokovnih ekskurzij v okviru zbornice želimo ponudbo pripraviti celovito na način, da poskrbimo za celotno organizacijo in vodenje izleta, saj želimo, da greste na izlet brezskrbni in se prepustite potovalnim užitkom in druženju. Ker je potovanje leta 2020 odpadlo, vas letos v prazničnem terminu spet vabimo v turistično najhitreje rastoče mesto

27.04.2023

Program:

 

1. dan: Novo mesto – Zagreb – Berlin - večerja

Odhod avtobusa iz Novega mesta ob 3:30 in vožnja do letališča v Zagrebu. Dopoldanski polet letala proti Berlinu s prestopanjem V Munchnu. V Berlin predvidoma prispemo ob 11:00. Po opravljenih letaliških obveznostih se odpravimo na avtobusni ogled mesta. Zapeljali se bomo po Aveniji 17. junija, mimo Brandenburških vrat, Reichtaga, muzejskega otoka, Alexanderplatza… Ogledali si bomo tako nekdanji vzhodni kot tudi zahodni del Berlina. Postali bomo tudi pri največji galeriji na prostem na svetu znameniti East Side Gallery, ki je 1,3 kilometre dolg mednarodni spomenik svobode na ostanku berlinskega zidu. Na njem bomo našli nekaj svetovno znanih grafitov, ki jih povezujemo z berlinskim zidom. Po ogledu nastanitev v hotelu. Nekaj prostega časa. Večerja in nočitev.

 

2. dan: Berlin – zajtrk, večerja

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled mesta. Sprehodili se bomo po prestižni Friederichstrasse do nekdanje kontrolne točke med vzhodnim in zahodnim Berlinom Checkpoint Charlie. Kratek postanek ter nato nadaljevanje proti Potsdamer Platzu. Tu se nahaja tudi Obrtna zbornica Berlin Handswerkskammer Berlin, ki jo tudi obiščemo. Ogledamo si razstavo »4 elementi« (postavljene v Muzeju Museumsportal v sodelovanju obrtne zbornice Berlin in Pariz). Nadaljujemo do svetovno prepoznavnega simbola Berlina - Brandenburških vrat, ki so bila zgrajena kot simbol miru, ampak so jih pogosto uporabljali za podvigovanje vojaških dosežkov. V bližini se nahaja tudi Berlinski Reichtag s stekleno kupolo, na katero se povzpnemo, če ne bo zaprta zaradi parlamentarnih dogodkov. Nekaj bo tudi prostega časa za kavo in kosilo. Odpravimo se do muzejskega otoka, ki ga imenujejo tu »Berlinski Louvre«. Tu se nahajajo Stari in Novi muzej, Stara narodna galerija, Pergamon in Egipščanski muzej. Po želji za doplačilo si ogledamo enega od muzejev. Na otoku stoji tudi ena od večjih nemških protestantskih cerkva: Berliner Dom in je tudi eden od simbolov Berlina. Same mestne znamenitosti pa si pogledamo tudi z ladjice po reki Spree, na katero se bomo vkrcali v popoldanskih urah. Po ogledih se odpravimo nazaj v hotel. Večerja in nočitev.

 

3. dan: Potsdam – zajtrk, večerja v pivnici

Po zajtrku vožnja v nekdanji sedež Brandenburške gospode Potsdam. Tu so si zgradili čudovito rezidenco, obdano s parkom in jezerom. Ogledali si bomo čudoviti park in palačo Sanssouci z impresivnim stopniščem ter sobanami, ki ji pravijo tudi pruski Versailles. Peljali se bomo mimo ruske kolonije Aleksandrovke in naredili postanek pri dvorcu Cecilienhof, v katerem je potekala znamenita Potsdamska konferenca – prizorišče srečanj »treh velikih«. Po ogledih se bomo vrnili v Berlin in se sprehodili po znameniti ulici Kurfurstendamm. Na tej široki aveniji, ki spominja na Elizejske poljane, so svoje mesto našli številni svetovno znani modni oblikovalci in velja za prestižni predel Berlina. Sprehodili se bomo tudi po drugi največji veleblagovnici v Evropi: KaDeWe (»Izložba zahodnega sveta«) ter imeli nekaj prostega časa za nakupe in sprostitev. Zvečer večerja v eni od pivnic na vedno živahnem Hackeshermarktu (predvidoma). Nočitev.

 

4. dan: Berlin – Zagreb – Novo mesto – zajtrk

Po zajtrku si ogledamo stari del Berlina: četrt Sv. Nikolaja, torej Berlin, kot je bil nekoč, saj ta predel velja za najstarejši del mesta. Postanemo na znamenitem Alexanderplatzu, ki je bil kulturno in družabno središče Vzhodnega Berlina. Tu se nahaja tudi 368 metrov visok televizijski stolp, na katerega se tudi povzpnemo z dvigalom ter si ogledamo Berlin še s ptičje perspektive. Po ogledu imamo še nekaj prostega časa za kosilo in kavo. Avtobusni prevoz do letališča. Popoldanski let do Zagreba (s prestopanjem na Dunaju), kjer pristanemo ob 18h. Prevoz z avtobusom v Novo mesto.

 

Cena (informativno pri 45 potnikih):  929 EUR na osebo

 

Cena vključuje: povratni avtobusni prevoz do letališča v Zagrebu, povratno letalsko vozovnico do Berlina, 1 kos ročne prtljage do 8 kg, avtobusni prevozi v Berlinu, 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah, 2 večerji v hotelu, 1 večerja v pivnici, vstopnina na kupolo Reichstag (parlament), vstopnina na televizijski stolp, vožnja z ladjico, vstopnina v palačo Sanssouci, slovensko vodenje, organizacijo ekskurzije in DDV. Ostale vstopnine vodniku ob nakupu vstopnic (muzej 2. dan).

 

Doplačila po želji ob prijavi:

  • Riziko odpovedi 4,5% od končne cene potovanja
  • Velja ob predložitvi zdravniškega potrdila

Trenutna cena doplačil za prtljago (cena se lahko še spremeni):

  • 1 kos prtljage do 23 kg cca 70 EUR (prtljažni del letala)

 

Prijave:  najkasneje do 28.2.2023

Organizator potovanja je KNm Travel d.o.o., kjer se bodo zbirale prijave.

Kontakt za prijave: klavdija.gorencic@knmtravel.com (info: po telefonu 07 39 31 526 ali 030 711 351)

Podatki za prijavo:

  • ime in priimek, kot je navedeno v osebnem dokumentu, s katerim boste potovali (osebna izkaznica ali potni list), naslov in datum rojstva, telefon, davčna številka
  • doplačilo za prtljago DA/NE
  • riziko odpovedi: DA/NE
  • morebitna enoposteljna soba (z doplačilom na vprašanje)

 

V vednost jo pošljite še na ksenija.klobucart@ozs.si. Namreč, prijave bodo za nas obvezujoče, saj letalski prevoznik postavlja določene pogoje glede števila in imen potnikov, zato vas prosimo, da se prijavite čim prej. Če se bo zgodilo, da ne boste mogli potovati, bomo morali do 24.3.2023 najti drugega potnika, kasneje pa bo odpoved krita le še iz zavarovanja odpovedi potovanja.

    PLAČILO strokovne ekskurzije je možno na TRI OBROKE in sicer:

    - 1. obrok 319 EUR  + riziko odpovedi 40 EUR (po želji) ob prijavi do 28.2.2023

    - 2. obrok 305 EUR do 20.3.2023

    - 3. obrok 305 EUR do 20.4.2023 (morebitna korekcija zneska, če bo potovalo več/manj kot 45 oseb)

 

    Podatki za plačilo:  KOMPAS NOVO MESTO d.o.o., Glavni trg 11, Novo mesto

IBAN: SI56 0315 0100 8166 471      Sklic: SI 00 57235

 

Račun lahko prejmete na naslov podjetja.

 

VIR. OZS