Danjela Šibav – Podjetnica vinarka, ki prisega na trmo

Prvi v nizu letošnjih 4 dogodkov v sklopu projekta LAS Mladi podjetniki, Zapelji se na svojo pot, druženje s podjetnikom, se je zgodil v soboto, 14. januarja, in sicer v Neblem v Goriških Brdih. Pod žarometi je bila tokrat Danjela Šibav, Mlada vinarka leta 2022, ki nas je srčno sprejela ter z nami delila njeno zgodbo, od samih začetkov vse do danes, ko se poleg unikatnosti, ki jo komunicirajo skozi blagovno znamko, aktivno posvečajo tudi turistični ponudbi.

16.01.2023

Danjela Šibav je ponosna na svoj poklic in dejstvo, da ji je možnost opravljanja tega poklica omogočila prav njena družina. A navkljub močni tradiciji je mlada vinarka tudi izjemno vedoželjna in usmerjena v novosti in nove trende. Njeno inovativnost in navdušenje nad implementacijo novih idej, kot sama pravi, podpira cela družina, predvsem pa tu izpostavlja strica, s katerim večkrat prediskutirata vse možnosti za nadaljnji razvoj. Kot je sama dejala, nikdar ne bi prišla do tu, kjer je danes, če ne bi bilo njene trme. To je obenem tudi njen nasvet mladim obiskovalcem, katere je zanimalo, kaj jo je pripeljalo do njenega uspeha. »Ko si nekaj zadaš, samo trmasto zasleduj,« pravi mlada podjetnica.

Na dogodku, kjer so bili izpostavljeni predvsem mladi podjetniški upi, je Danjela Šibav srčno delila njene izkušnje. S pomočjo Martine Arčon, ki je razpravo vodila, pa je pogovor zajel tudi nekatere predstavnike partnerjev v projektu (Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica, Primorski tehnološki park, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Občina Miren-Kostanjevica), ki smo v okviru projekta LAS Mladi podjetniki, dogodek tudi omogočili ter mladim z nekaj dodatnimi nasveti pomagali do pojasnitve nekaterih dilem, ki jih običajno prinašajo prvi poskusi podajanja na podjetniško pot.

Oglejte si tudi prispevek na radiu Robin TUKAJ