DELAVNICA o zaposlovanju in delu tujcev v Sloveniji

GZS s Severno Primorsko gospodarsko zbornico, z Zavodom RS za zaposlovanje, Finančno upravo ter Upravno enoto Nova Gorica, organizira strokovni posvet s področja zaposlovanja in dela tujcev vv Sloveniji.

02.11.2023

Slovensko gospodarstvo se v zadnjih letih sooča s precejšnjim pomanjkanjem delavcev določenih poklicev, ta deficit pa rešujemo tudi s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav.

Vljudno vabljeni na strokovni posvet za delodajalce, ki ga GZS SPGZ organizira skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje, Finančno upravo ter Upravno enoto Nova Gorica, in sicer 15. novembra 2023 ob 9.00 uri na Sedejevi 2A v Novi Gorici (Severno primorska gospodarska zbornica).

Na posvetu boste imeli priložnost iz zornih kotov različnih delovnih področij pobliže spoznati postopke in zahteve pri zaposlovanju in delu tujcev, predstavljene bodo novosti,aktualne spremembe in dopolnitev zakonodaje, pridobili pa boste lahko tudi informacije glede odprtih vprašanj s tega področja.

Posvet je brezplačen in je namenjen vsem delodajalcem, ki jih zanima področje zaposlovanja tujcev. 

Z vami bosta predstavnika Zavoda RS za zaposlovanje, ga. Anka Rode ter g. Miho Šepec, ki vam bosta predstavila bistvene značilnosti ureditve zaposlovanja in dela tujcev pouveljavitvi novele Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT-D) in Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov izavgusta 2023 (ZIUOPZP). S strani FURS bosta sodelovala mag. Vlasta Stopar, ki bo predstavila na kaj morata biti izdavčnega vidika pozorna tujec, ki se priseli v Slovenijo ter njegov slovenski delodajalec ing. Borut Maraž, ki bo predstavil postopke ter zaznane nepravilnosti pri nadzoru dela in zaposlovanja na črno pri tujcih. Iz UO Nova Gorica bo sodelovala ga. Dolores Batič.

Za čim boljšo izvedbo dogodka in da boste iz prve roke izvedeli vse, kar vas zanima, vasvabimo, da organizatorju vključno do 13. novembra do 12h posredujete vaša vprašanja na e-mail oz.sev-primorska@gzs.si z navedbo inštitucije, na katero naslavljate vprašanje.

Prijave se sprejema do zapolnitve mest oz. do torka, 14. novembra 2023 do 13h preko SPLETNE PRJAVNICE.