Dnevi slovenskega turizma in gostinstva v Novi Gorici

V kratkem bodo v Novi Gorici potekali Dnevi slovenskega turizma (DST), v okviru katerih bodo zajeti trije dnevi kulinarike in strokovno druženje na različnih dogodkih.

19.10.2023

 

 

POMEMBNO: Prijavnice za posamezne dogodke zbirajo organizatorji posameznega dela programa.

Vljudno vas vabimo na 15. Strokovno srečanje gostincev,

ki bo v znamenju tradicije in inovativnosti.

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira tradicionalno 15.Strokovno srečanje gostincev, ki bo v ponedeljek 13.11.2023 V Novi Gorici. Letošnje srečanje bo potekalo v okviru Dnevov Slovenskega turizma 2023 in GTZ Slovenije.

Tudi v okviru letošnjega srečanja bodo predstavljene zanimive strokovne teme. Srečanje gostincev bo letos v znamenju tradicije in inovativnosti. O tem bomo spregovorili v osrednjem delu na OKROGLI MIZI z naslovom »Tradicija in inovativnost – prihodnost slovenske gastronomije«, kjer se nam bodo pridružili zanimivi gostje. Popoldan bo Marcela Klofutar z gosti govorila, kako lahko gostinci postajamo partnerji in ne konkurenti.

Po odmoru bo kratko predavanje o Novostih na področju evidenc delovnega časa. Popoldan bo sledila Okrogla miza v organizaciji TGZS z naslovom Izobraževanje in delo v turizmu – z roko v roki.

Kot vsako leto bomo tudi letos popoldan podelili priznanja za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v gostinstvu.

V ponedeljek zvečer sledi druženje z večerjo v Restavraciji Primula, kjer bomo poleg različnih vin okušali jedi Restavracije Primula s posebnim gostom Tomažem Kavčičem in gostilno Alla Luna iz stare Gorice.

V torek opoldan bomo organizirali KULINARIČNO TURO po stari Gorici. V stari Gorici številni gostinski lokali ponujajo veliko gastronomskih užitkov – nekaj le-teh bomo okusili, ter hkrati doživeli utrip starega mesta.

Program za ponedeljek, 13. novembra, lahko najdete v priponki.

Program – torek 14. november 2023

PLENARNI DAN DST 2023 v okviru DST  (prijavnica je objavljena na spletni strani STO – prijavite se čim prej, saj je število mest omejeno)

Tema letošnjega plenarnega delaj e: UMETNA INTELIGENCA IN NOVI POSLOVNI MODELI V TURIZMU (celoten program za Plenarni del najdete na spletni strani STO na povezavi.

Uvajanje novih tehnologij, še zlasti pa umetne inteligence, poleg koristi prinaša tudi številna vprašanja. Za ciljno usmerjeno in preudarno uvajanje bo potrebno ozaveščanje, izobraževanje, prikaz konkretnih koristi in izvrstnih uporabniških izkušenj, ob vsem tem pa tudi transparentnost ter spoštovanje pravic posameznika in družbe. Na nas je, da se z umetno inteligenco spoprijateljimo. Pomembno bo najti pravo ravnovesje med uporabo tehnologije in ohranjanjem človeškega stika. Da bo slovenski turizem trendom na tem področju ne le sledil, ampak jih aktivno soustvarjal, bosta ključna razumevanje ter zaupanje vseh deležnikov. (Vir: STO)

KULINARIČNA TURA po stari Gorici  - okoli 12.30 ure (število mest je omejeno -prijave so obvezne preko prijavnico na spletni strani OZS)

Obe Gorici, starejša italijanska in mlajša slovenska, sta danes povsem spojeni, brez mejnih prehodov, v sožitju in prelivajočem življenju. Številni gostinski lokali ponujajo veliko gastronomskih užitkov – nekaj le-teh bomo okusili, ter hkrati doživeli utrip starega mesta. 

Strokovno srečanje gostincev 

PRIJAVE: Prijavite se lahko preko Spletne prijave.  

Rok za prijavo je 7.11.2022 oziroma do zasedbe prostih mest. Število mest je omejeno zato pohitite s prijavami!

 

CENE ZA UDELEŽBO:

 

Kotizacija ponedeljek 13.11.2023

Udeležba na strokovnem srečanju brez večerje (predavanja in druženje s podelitvijo)

Brezplačno za člane Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS. PRIJAVA je obvezna!

30,00 € (DDV vključen) za ostale udeležence.

Kotizacija za člane se krije iz sredstev Sekcije za gostinstvo in turizem.

(Upoštevamo le pisne odjave, ki so podane 4 dni pred dogodkom na mail vlasta.markoja@ozs.si. V primeru, da odjave ne sporočite, vam zaračunamo kotizacijo v višini 30,00€).

 

Udeležba na strokovnem srečanju – predavanje in podelitev priznanj ter večerja z druženjem v Restavraciji Primula

60,00 € (DDV vključen) za člane zbornice

90,00 € (DDV vključen) za ostale, ki niso člani

Kotizacija torek 14.11.2023

 

Udeležba na kulinarični turi v stari Gorici (Število mest je omejeno – plačilo na lokaciji)

50,00 € (DDV vključen)

 

Kotizacijo za udeležbo na srečanju nakažite na račun OZS:

NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, koda namena OTHR.  Potrdilo o plačilu pošljete skupaj z izpolnjeno prijavnico na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali po faksu na tel. št. 01 50 54 373.

 

Rezervacija namestitev:

Udeleženci Dnevov slovenskega turizma lahko rezervirajo nočitve na povezavi:

Število sob je omejeno, zato pohitite z rezervacijo nočitev – na voljo je Hotel Perla-NG, Park Hotel-NG in Hotel Sabotin-Solkan! Vsekakor lahko nočitve rezervirate tudi na drugje.

 

Priponke