Festival goriške obrti in podjetništva očaral več kot 10.000 obiskovalcev - pa še novo Kraljico vrtnic smo dobili!

V torek, 23. maja, je center Nove Gorice zaživel v slogu tisočerih doživetij. Da je to res, lahko o tem priča več kot 10.000 obiskovalcev, ki se je tekom dneva z velikim zanimanjem sprehodilo po prizorišču in zadovoljilo malodane vse čute. Na eni strani so v Bevkovem parku razvajale restavracije z najrazličnejšimi specialitetami, medtem ko so na drugi strani pritegnile atraktivne točke, ki so jih izvajali sami razstavljavci. Uspešnost dogodka je nedvomno posledica številnih dogodkov v dogodku in kreativnosti mnogih razstavljavcev in nastopajočih, ki so tokrat želeli presenetiti in navdušiti. In to jim je tudi uspelo!

25.05.2023

Od kolesa sreče, kjer so se delile nagrade skozi cel dan, pa vse do Mini Planice in Domna Prevca, ki so razveselili marsikaterega obiskovalca, še posebej tiste najmlajše. Tudi v središču prizorišča smo lahko bili priče štafetnemu tekmovanju v peki palačink, kjer so se pomerile OŠ Kanal, OŠ Deskle in OŠ Milojke Štrukelj. Povsod se je nekaj dogajalo in prav vsak je lahko našel svoj kotiček. Prostora pa niso zasedali samo obrtniki in podjetniki, tokrat so se pridružili tudi Slovenska vojska s častno gardo, policija s konjeniško in specialno enoto in nenazadnje gasilci, ki so nepogrešljiv element celotne zasedbe. Za nameček pa smo bili priče še vrhuncu samega dogodka, ki je med 18. in 20. uro pod oder privabil vse tiste, ki so v živo želeli videti, kdo bo tista, ki bo zastopala mesto Nove Gorice v vlogi Kraljice vrtnic. Krono je tako dobila Sara Bodiroža iz Nove Gorice, sledili sta prva spremljevalka, Polona Pahor Perkon iz Šempetra pri Gorici in druga spremljevalka, Lara Kim Samandžija iz Doblarja.

Ob tej priložnosti čestitamo zmagovalki, pa tudi vsem ostalim dekletom, ki so se odločile potegovati za naziv Kraljica vrtnic 2023! Nenazadnje pa zahvala vsem razstavljavcem, ki so bili ključni del tega dogodka in sponzorjem, ki so brez odlašanja podprli zgodbo in s tem zopet dokazali, da smo skupaj še močnejši!

Avtor fotografij: Teja Lazar