Naši gostinci in kozmetiki sodelujejo pri 'Mesecu špargljevih jedi'

Z veseljem so se odzvali povabilu organizatorja dogodka in za akcijo 'Mesec špargljevih jedi' pripravili pester izbor špargljevih izdelkov, ki zadovoljijo še tako zahtevnega gosta.

19.05.2022

Akcija 'Mesec špargljevih jedi' traja od začetka maja vse do sredine junija, ob tem obeležujejo tudi 50-letnico Praznika špargljev v Orehovljah od 27. do 29. 5. 2022.

Naši gostinci Gostilna Bric, Gostilna Makorič, Gostilna Kogoj, Gostilna Štirna, Ošterija Žogica, Ošterija Furlan in Gostilna Winkler so pripravili okusne priložnostne krožnike, pri katerih so v ospredje postavili šparglje.

Kot poudarja organizator, Turizem Miren Kras, so šparglji našim krajem in tradiciji dali velik pečat. Narava Miren Krasa jim je namreč posebej naklonjena. Marca se prebudi kraška gmajna in na plan pokukajo prvi divji šparglji, z ljubeznijo in predanostjo obdelana polja v Vipavski dolini pa vse od aprila do junija postrežejo s pisanim šopkom gojenih belih, zelenih in vijoličnih »sorodnikov«. Ni čudno, da nudijo gostincem obilico navdiha za okusne dobrote!

To čudežno živilo od nekdaj poznamo kot naravno zdravilo za bolezni srca in ledvic. Šparglji vidno krepijo odpornost organizma in življenjsko moč, pomagajo pri slabokrvnosti, preprečujejo prezgodnje staranje in so najboljša zaščita pred prostimi radikali. Čislani so tudi kot naravni afrodiziak.

Da pa ne ostane le pri okušanju, je v mesecu špargljev poskrbela tudi Tea Štrukelj Berginc s.p. – SPA & BEAUTY TEA, ki je pripravila posebno detox terapijo v kombinaciji s šparglji, s katerim pomlajujemo telo in poživljamo duha.

Začetek akcije so slovesko razglasili s tiskovno konferenco, ki je potekala 16. maja v Gorstilni Makorič v Orehovljah.

Galerija fotografij