Ravnatelji izkazali interes za sodelovanje – Promovirali bomo poklice tudi najmlajšim!

13.12.2022 smo se skupaj z ravnatelji goriških OŠ zbrali z namenom razprave na temo seznanjanja učencev s poklici. Doslej je Območna podjetniško-obrtna zbornica Nova Gorica organizirala že številne dogodke, skozi katere so se lahko učenci srečali z obrtniki in podjetniki ter se seznanili s poklici, ki bi jih želeli zasledovati na njihovi karierni poti. Odslej pa se tudi tu obetajo spremembe…

19.12.2022

Tokrat bomo dan Promocije poklicev izpeljali 14.2.2023, v prihodnje pa se že veselimo, da bomo tovrstne aktivnosti v najrazličnejših oblikah nadgradili ne le za osmo- in devetošolce, temveč tudi za vse ostale in celo za vrtce! Tako bomo poskrbeli, da se učenci ne bodo soočali s široko paleto poklicev tik pred zdajci, ko se že morajo odločiti za poklicno usmeritev, temveč bodo najrazličnejše poklice spoznavali tekom cele osnovne šole! Naša domišljija, ideje ter že resno načrtovanje aktivnosti, morda res ne bodo obrodili sadov čez noč, se pa že veselimo udejanjanja prvih novosti v februarju ter nadaljnjih konkretnih aktivnosti, ki bodo sledile v sodelovanju z osnovnimi šolami in vrtci.

Dejstvo je, da smo začeli zasledovati smer, ki bi jo moral že zdavnaj tudi naš družbeni sistem. Začeti z najmlajšimi je namreč edina rešitev za boljšo prihodnost naše skupnosti. Kot zbornica pa nam je v izjemno čast, da smo pobudniki in kreatorji takšnih razvojih projektov!