Začetek nove tradicije: Prvi natečaj za Podjetniško vino v organizaciji OOZ Nova Gorica

Če se lahko Goriška s čim ponosno pokaže svetu, so prav njeni vinorodni okoliši in vse lepote, ki nam jih nudijo. Eden od paradnih konjev je nedvomno prav rujna kaplja, ki navkljub temu, da se rojeva na še tako, v očeh sveta majhnem območju, se nam vsem, ki jo poznamo, kaže v tako različnih okusih, barvah, vonjih in žlahtnosti. V tem duhu se je tudi razpisal natečaj za izbor Podjetniškega vina 2024.

06.06.2024

Kot se za našo zbornico spodobi, je zadeva potekala na najvišjem strokovnem nivoju. Pod vodstvom KGZS Zavod GO je vina ocenjevala strokovna ocenjevalna komisija anonimno, uporabil pa se je ocenjevalni sistem, t. i. 20 -točkovna modificirana Bauxbaumova ocenjevalna metoda.

Izbiralo se je Podjetniško belo vino 2024 in Podjetniško rdeče vino 2024. Zmagovalno vino je bilo razglašeno 14. junija na tiskovni konferenci, 21. maja pa se je plaketi tudi izročilo. Za Podjetniško vino 2024 v kategoriji rdečih vin smo čestitali Vinarstvu Simčič Igor & Karol & Marijan s cabernet-sauvignon letnik 2022, medtem ko se je plakete iz kategorije belih vin veselil Danilo Mavrič iz Plešivega s sauvignon-om letnik 2020.

Oba zmagovalca bo zbornica promovirala preko različnih dogodkov, tako doma kakor v tujini, preko tiskanih in digitalnih medijev, obenem pa bo poskrbela tudi za odkup določene količine vina, katerega bo, kot omenjeno, uporabila za lastne protokolarne priložnosti. Vino se bo promoviralo tudi na nivoju OZS (območje celotne Slovenije).

Več vsebine v Podjentiških novicah, ki izidejo v juniju 2024.

Galerija fotografij